Dæk og fælge

Hos Eco Steam Auto er vi leveringsdygtige i et bredt udvalg af dæk og fælge til din bil. Vi samarbejder med alle dækleverandørende og sikrer dig kvalitetsdæk og fælge til de rigtige priser.

Vi skifter og afbalancerer sommer og vinterdæk mens du venter, hurtigt og nemt.

Ønsker du specielle fælge til bilen, så kom gerne forbi, så finder vi sammen den rigtige model og pris for dig.


Fra vinterdæk til sommerdæk
Vi anbefaler at skifte fra vinterdæk til sommerdæk så snart temperaturen er over 7 grader celcius. Når temperaturen er over 7 grader, forringes vinterdækkets ydeevne betrageligt. Grunden til dette skal findes ved at vinterdæk er produceret af en meget blødere gummiblanding end sommerdæk og derfor er mere egnet til kørsel på sne og is.

Fra sommerdæk til vinterdæk
når temperaturen i Danmark sniger sig under 7 grader celcius anbefaler vi at du skifter fra sommerdæk til vinterdæk, da sommerdækkets køreegenskaber forringes under frostforhold og sjældent kan stå fast på frostglatte veje, is og sne.

Hvornår er mine dæk slidte?
Når mønsteret på dine dæk er mindre end 1.6 mm, er de ikke længere lovlige at køre på. Alle nye dæk har en markering på siden, kaldet "TWI". Ud for denne markering er der en forhøjning i dækkets tværrib. Når dækket er slidt ned til denne markering er der 1.6 mm mønster tilbage på dækket.

Korrekt dæktryk - Hvorfor er det vigtigt?
Trykket i dækkene skal holdes på et korrekt niveau, da både for højt og for lavt dæktryk kan medføre forringede køreegenskaber samt et uhensigtsmæssigt slid af dækket. Et for lavt dæktryk kan hurtigt slide et dæk så hårdt. at dækkets sider(skuldre) brister og dækket derfor må udskiftes. Ved for højt dæktryk slides dækkets miderste køreflade, hvilket betyder mindre vejgreb og at dækkets egenskaber ikke udnyttes optimalt. I din bils instruktionsbog har bilproducenten foreskrevet det korrekte dæktryk, der passer til netop din bilmodel.Hvordan skal mine dæk og fælge opbevares?
Dæk skal opbevares tørt og køligt i et mørkt lokale. Dæk med fælge bør lægges på en træpalle, eller lignende underlag som er hævet over jorden, for at undgå fugtskader på de sider der har kontakt med underlaget. Se nedenstående oversigt for korrekt opbevaring.